Fynda!



Nyinköpta vita krukor från secondhand affären prylhuset i åkersberga.
Fina va!





Jag tycker det är jättekul att fynda möbler o prylar på secondhand affärer men är inte så duktig på att hitta kläder... har svårt att se vad som är bra liksom... Tycker visserligen den stilen inte alltid passar mig men ibland hittar man ju nåt fint.
Mina småsystrar (svägisar :)) o svärmor är grymma secondhandshoppare! Försöker haka på dom så ofta det går. Sist va vi på kyrkornas secondhand i Täby... Den är verkligen att rekommendera. Fick högsta betyg av de nämnda proffsen! Har dock bara öppet onsdagkvällar o lördagar så gäller att planera in en tur så man inte missar de få timmarna de har öppet (som jag ständigt gör.....).


Glöm inte Greys anatomy ikväll 21.00 PREMIÄR! På femman tror jag. Det borde ju jag veta... Jo, men det är nog femman... annars trean. Du hittar nog!

Kram o hej!

finns inga ord...


....för hur god den här chokladmoussen är!!





Jag är helt körd i huvudet pga av tentaplugg som pågår här hemma just nu. En o annan tår föll pga av pressen o Basse är nu o handlar grädde till denna godiga sak! Såå snäll! O vips så försvann pressen....;)

Receptet kommer med en varning...!  

100 g mörk choklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde
225 g hallon

Smält chokladen, rör ner äggulorna i den smälta chokladen, vispa grädden o vänd försiktigt ner den i chokladsmeten. Lägg i potionsskålar. Låt stå kallt i ca 1 tim. Fördela hallonen kalla på moussen.

(Tack Jennypen för godaste receptet!)


Vi gjorde en varm hallonsås... Också jättegott!!

Ha en mysig kväll vänner. Jag loggar ut nu.


 


lite smått orolig...



Gubben min jobbar inatt... I ett köpcentrum i en av stockholms förorter för att bevaka en scen med några mixerbord o sånt på. Helt själv. Utomhus. Helt oskyddad. Detta visste han ju inte när han tackade ja. Känner mig som en överbeskyddande orolig nojig hönsmamma. Intalar mig själv att ingenting kommer hända. Men tycker lite synd om han.

Nu ska jag betala räkningarna o vara lite sympativaken med gubben min....

Sov så gott alla godingar!

Mina cats!


Ziguardo & Zoroban Garelli
(Zigge o Zorro)

 




 


















Så busiga o gulliga hela tiden!
Ibland blir jag galen o ibland vill jag bara äta upp dom!


tillåtet....oh yes!






mohahaha....

det finns alltid en bra anledning

idag ska jag plugga :)

mosterposter

De här bilderna på Alina skickade syster emmi häromdagarna! Cute!






Sööööt!

tvivel eller bara tron...?





Ibland kan jag tycka det är svårt att sätta ord på min tro och hur jag upplever den. Så nu snor jag Claras fina ord om just den saken. :) Hon bloggar om så roliga saker o ibland allvarliga. Här kommer ett litet smakprov: 


"Jag önskar inget hellre än att ni som läser skulle få uppleva och förstå det jag har upplevt och förstått: Det finns en mening med alltihop. Det finns någon som längtar efter dig. Det finns någon som inget hellre vill än att torka dina kinder torra och stryka dig över håret. Det finns någon som ser när du är ledsen. Som lider med dig och som gläds när du är glad. Någon som vill dig gott och inte vill fördöma och förskjuta dig. Eller ta bort allt roligt i livet. Någon som är precis som en kärleksfull förälder. Någon som erbjuder oändligt med nåd. Jag önskar inget hellre än att ni kunde få se och uppleva och förstå den frid som följer på den insikten. Att ni också kunde få lära känna Gud"

Fint va!

Ibland kan jag ha svårt att tro just för att det är så bra. Kan det verkligen stämma? Men allt jobbigt som händer oss då? Finns det någon som Clara beskriver? Jag tror ju det innerst inne ändå... Och jag upplever faktiskt det genom relationen med den här "någon" som Clara skriver om. Så hur skulle jag då kunna ha svårt att tro?

Ja, ibland har jag ju tydligen det ändå....




pluggis


Idag är det pluggis för mig som gäller. Jag kommer både göra det o vara det! Har förberett med plugg-godis, gått upp i tid o är laddad. Inte speciellt laddad för själva pluggandet utan att bara få det gjort! En 20 sidor lång artikel på engelska ska analyseras o lämnas in före kl 17 i eftermiddag o jag har inte ens tittat på den än. Vi fick den i onsdags men jag har inte bara funnit tid eller kraft att göra det.. O nu längre har jag ju liksom inget val. Tack o lov sa godingarna i klassen att den va hyftsat enkel så jag hoppas på det. Så så ser min dag ut.


Ska du göra något roligt idag?  :)


GRATTIS MAMMA!


Ikväll har vi haft trerätters för mamma på hennes födelsedag. 50 år har hon fyllt! Det är ju stort så ikväll slog vi på stort! :) O Pappa fyller 55 om bara två veckor så det blir mycket gott att äta denna månad! :)

Förätt: norrlandstapas o tapenadcrostini



Huvudrätt: Köttbiff med persilja o smörslungad potatis 



Efterrätt/tårta: Frozen cheesecake med varm hallonsås




Lite småstressigt att ta bild på fina uppläggningen för maten skulle ätas varm så ugnsbild får duga!

Riktigt nice att mannen min tycker om att laga mat...o är duktig på det! :)

dagens göromål



Skjutsa basse till praktiken
Köpa ljung till balkongen
Till lokala second hand affären o shoppa loss
Dammsuga
Täby centrum för hemlis :)
spika upp tavlor
Förbereda god middag till Basse o moi
Se P-94 spela kvalmatch till innebandySM


Så nu måste ju jag röra på rumpan min o gå!

Kram!



barnvaktning



Jepp... så är det. Sitter just hemma hos Issa i västerås o pustar ut! De större killarna klarade sig själva o lilla gubben låg lutad mot mig framför tv i en timma. Så som ni förstår så behöver jag egentligen inte pusta ut. Dom va ju små gullgossar! :) Jag sitter snarare o är lite nöjd.

Imorrnbitti ska jag vara hurtig o åka till skolan. Chansar på att 2 timmar till stockholm räcker! Trodde syrran skulle med till stan men jag ska åka själv.... Är ju lite nybörjare på det här att köra bil så imorrn är det fokus som gäller! Fast det är det ju alltid när jag kör bil... jag kan inte köra bil utan att totalfokusera än.... :)


Inatt jobbar syrrans man så jag ska få sova med Leevifisen! :) Har nog aldrig sovit en hel natt med ett litet barn förut... Tror ni han mosas lite om jag rullar över han....?! Scary...

Hej svej från Vås (issa sa att det e är smeknamn för västerås so now you know....)

tv-miss






Klockan 21 satt jag redo framför tv:n för ett avsnitt av lipstick jungle. Men tydligen går bara repriserna nu (på lördagar kl 18 om nån mer än jag ville veta...) Hallååå? Jag undrar hur jag kan ha missat det. På tvkanalen.se finns iaf all info du kan tänkas behöva för din tvplanering. Det har jag lärt mig nu.


Imorrn börjar iaf idol såg jag...  Heja heja dom som vågar sig dit! Känner en o annan som borde det! :)


Nu är det sängen som gäller. Ska krypa ner o läsa lite skola tänkte jag.
Sov så gott!


qualitytime med mig själv


Idag är raggsockorna o tjockaste myströjan på. Andra koppen te står på databordet framför mig o den doftar gött! Köpte ett höstte med äppelsmak på lagerhouse som smaka förvånansvärt bra :) Mina duktiga classmates sitter i skolan o blir kunniga. Jag njuter av lite ledighet o pysslar om mig själv lite. Kände att det behövdes. För visst kan det vara så ibland? O visst gör man det såå sällan? Iaf jag. Så en klapp på axeln till mig själv idag!

Samtidigt som jag dricker mina koppar te målas det lite idag också. Hittade jättefina nattduksbord på second hand i helgen o de ska bli vita så småningom. Men idag går ju allt i slow motion så får se när de blir klara.

Kram!


En blogg av mig?


Välkommen till min lilla blogg! Kul att du är här!


Helt ärligt är det faktiskt lite egoistiska skäl till skapandet av denna blogg. Jag skriver ofta dagbok på datorn så jag tänkte att varför inte lägga ner lite mer tid på den o göra en blogg av den. Med lite roliga bilder o mer genomtänkta inlägg (då jag inte är disträ och tankspridd som ganska ofta faktiskt inträffar...) Ni kanske inte får läsa mina innersta o väldigt hemliga tankar men mina väldigt roliga vardagsbestyr o annat kul får ni läsa om  :)


Så nu startar bloggandet av lina! Njut o insup livets goda!





RSS 2.0